{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 18 May 2018
松本零士嘅名作《銀河鐵道999》由1977年開始連載,屈指一算即係已經迎來40週年。而為咗慶祝,上年就宣佈會於今年6月23日將第一部劇場版改編為舞台劇。而又為咗為舞台劇造勢,將會喺6月18日於「BSスカパー!」上播放60分鐘真人版電視劇。

近日電視劇嘅造型照曝光,由栗山千明飾演嘅「美達露」還完度十分高,之於星野鐵郎就由前田旺志郎出演,五官神似但略嫌太高。另外有份參加舞台劇版嘅凰稀要、染谷俊之、橋本潤、宇梶剛士等演員亦會參加電視劇版嘅演出。而當日播出之後,電視台仲搵黎於舞台劇版飾演鐵郎嘅中川晃教等人進行直播訪談。如果你係《銀河鐵道999》嘅Fans就唔可以錯過啦。
mdpr.jp
只有佢達到呢個水平
hobby
【籃板球的極致】
20 Aug 2018
【期待新戲】《檢察狂人》木村拓哉 VS 二宮和也律政型男的火爆對決 訴訟時效似乎係日本司法近年熱門的話題,起碼上一次有套22年後の告白 我是殺人犯已經用上這個議題,檢察狂人也都有相關觸及到呢個議題。這套檢 ...
hobby
【期待新戲】《檢察狂人》木村拓哉 VS 二宮和也律政型男的火爆對決. ... ...
20 Aug 2018