{ SKIP }
新浪微博官方更宣布依法清理涉黃、暴力及同性戀題材的動漫內容,包括《GTA》等遊戲。大批網民憤起抗議,連《人民日報》也指「性傾向不止一種」
俄羅斯宣布昨日(4月16日)起全國禁用Telegram,原因係Telegram拒絕「開後門」,畀情報機關查閱用戶嘅訊息。
韓國風險投資初創公司First Face就聲稱在韓國、美國、日本等地,均申請了以指紋在Home鍵解鎖的專利,入稟控告Apple侵權。
復刻遊戲機呢股浪潮仍然方興未艾,日前又有新消息,SEGA世嘉1988年推出嘅16-bit家用遊戲機Mega Drive(美版名為Mega Genesis),將會於今年推出迷你復刻版「Mega Drive Mini」,各位機迷又來懷念過去啦! 於 ...
今日P20同P20 Pro兩款新機就正式於香港開售,定價分別為$4,980同$6,780,相比歐元價分別要649歐元同899歐元,香港行貨定價平一截喎。
大陸「天網」監控鏡頭遍布全國無孔不入,最近就連張學友嘅江西演唱會,都有加裝人臉辨識保安鏡頭,監察現場觀眾,仲真係捉到個逃犯添。 大陸傳媒報道,4月7日張學友於江西場的演唱會上,民警成功憑現場的人臉 ...
會上朱克伯格承認,Facebook會收集「非用戶」的資料,換言之就算從來冇玩Facebook冇開設帳戶,一樣會被人起你底。