{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 10 Sep 2019
依家呢個天氣,行出街就算咩都唔做個人都係出緊汗,成身痴笠笠咁真係週身唔聚財,若然你有戴錶嘅習慣,返完一日工除錶時見到嗰一圈汗與塵土、死皮嘅混合物,都仲未計若果你戴嘅係會索汗嘅皮帶,真係諗起都冇胃口。喺呢個時候呢,一條鋼帶就能夠幫到你啦!

Panerai唔係一個經常出鋼帶嘅品牌,今年上半年出咗PAM977、978兩隻唔同大小嘅鋼帶「銀盤」型號,但Panerai又點可以冇藍色呢?所以早前就推出用上太陽紋理湛藍錶盤的PAM1028、1058兩款腕錶。兩隻腕錶都用上9010自動上鍊機芯,有日期顯示同72小時動力儲存,配上不鏽鋼銀殼,同以Panerai著名護橋為靈感而設計的不鏽鋼錶帶,戴上手充滿重量感,呢個天氣黎講甚至仲有啲清涼。而兩款型號唯一嘅分別就係44mm嘅1058有300米防水,而42mm嘅1028只有100米。
用Carbotech碳纖維複合物料再加Regatta比賽倒計時。
watchesandwine
紅黑賽艇計時 Panerai Luminor Luna Rossa 系列
17 Oct 2019
要一個愛酒之士去接受 Lafite 瓶內的不是 Lafite,是絕不可能,所以才需要蒙瓶試飲去尋找真相;而對於怎樣也相信內裡是 Lafite 的人,蒙與不蒙根本沒有區別。 ...
watchesandwine
五花馬 - 蒙瓶盲品的意義
08 Oct 2019