{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 31 Jul 2017
早排睇過一篇文,係呼籲我哋男人唔好再形容某啲女仔係「肉感」,因為佢哋根本就唔係肉感,係「大波」喎。嗱,我就冇辦法否認一個我哋會稱為「肉感」嘅女仔,上圍通常都幾豐滿『;但另一邊廂,「肉感」同淨係「大波」之間其實又好似有啲微妙嘅分別。好似以下呢位來自台灣嘅「姚采辰」咁,你話佢係「肉感」定「大波」呀?


姚采辰係一個早幾年就已經成名於台灣網路嘅模特兒,都係接下外拍、做下ShowGirl、接下代言咁。最主要嘅賣點就係圓碌碌嘅眼、圓碌碌嘅面,同埋兩者以下、同樣圓碌碌嘅雪白心口。由於身材太過誇張,衣著又唔算密實嘅關係,所以普普通通嘅一張相都可以成為大眾話題。例如以下呢張喺醫院飲水嘅相就引來台灣網民熱烈討論——大部份都係討論緊個醫生隻眼同個聽診器可以放喺邊。


好啦,相就睇完啦,你覺得用「肉感」形容佢會貼切啲呀?定係用「大波」會比較點題呢? 
inesyao on Instagram
姚采辰 on Facebook
姚采辰 Ines on Facebook

普遍人對讀唔同學科嘅女仔都有個刻板印象,例如讀護理就係白衣天使有愛心、讀幼教就係鍾意小朋友、讀Art嘅就好有性格。咁如果係讀法律,你第一時間又會諗起咩性格?今年22歲嘅「新田さちか」 ,目前就讀日本青山學院 ...
girls
【深夜】日本法律系大學生「新田さちか」
05 Mar 2021
今年20歲嘅「マーフィー波奈」,由於祖父係愛爾蘭人,擁佢擁有1/4外國人血統,所以個樣都「鬼鬼地」。同時佢喺美國出生同長大,直到7歲回流返日本讀國際學校,唔洗問英文緊係「辣辣聲」。可能基於個四分之一愛爾蘭血 ...
girls
【深夜】1/4混血 日本寫真界新星「マーフィー波奈」
04 Mar 2021