{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 11 Dec 2020

嗱平心而論,香港其實唔係冇靚女,實際上你要數其實仲唔少添!但點解香港男仔硬係覺得台灣、日本、歐美,甚至越南、泰國女仔更加吸引?就係因為好多香港女仔都少咗一個好重要嘅特點,一個呢位日本寫真女星「小湊優香」好大嘅特點。

圖片:y.miranic on Instagram

睇完佢啲相,你係咪以為我講緊個特點係「胸」呢?咁身材當然係好重要,但唔係小湊優香嘅最大賣點。今年26歲嘅小湊優香,最出名嘅其實係佢充滿溫柔嘅氣質,五官精緻而不拙拙逼人、酒粒可愛又兼具成熟魅力,揉合出一份令男人放下心防嘅姐姐氣息。而呢份溫柔,呢份體貼,可能就係香港女仔身上最少見嘅、香港男人最渴求嘅特點——當然胸有幾兩肉都會為溫柔加分嘅。

圖片:y.miranic on Instagram

y.miranic on Instagram
曾幾何時,香港有個啤酒品牌每隔一排都會搵個靚女黎拍廣告,仲成功捧紅過唔少女星,結果舊年佢哋就搵咗個男嘅黎做代言整鬼佢好似仲賣得唔錯。另一邊廂,日本著名啤酒Asahi亦有每年搵靚女黎拍廣告嘅習慣,但早前就宣 ...
girls
【深夜】末代Asahi啤酒女郎 「高田里穂」
16 Aug 2022
唔知係咪因為細個叫阿媽畀我學彈琴但阿媽話太貴唔畀,反正我由細到大都覺得識彈琴嘅人,個氣質係特別高人一等,好似不食人間煙火咁。咁你話如果有個氣質上不食人間煙火,本身都仲要係個靚女嘅女仔,突然行性感走去出 ...
girls
【深夜】音樂高材生轉職寫真偶像 「鈴木ゆうは」
15 Aug 2022