{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 09 Jun 2022

日本之所以能夠發掘到咁多寫真女星、女演員,除咗因為當地真係唔少靚女之外,更重要係佢哋每年都有N個選美比賽,唔少女星都係透過參加呢啲比賽而出道。好似接下來要介紹嘅呢位「竹内詩乃」,就係去年「今、日本で一番制服が似合う男女 (現在日本穿制服最好看的男女)」比賽嘅冠軍。

即將20歲嘅「竹内詩乃」,早於14歲時就已經被星探於原宿街頭發掘,參加過電視連續劇、電影以至舞台劇演出。同時由2017年起佢就每年都參加「今、日本で一番制服が似合う男女」比賽,結果去到第五年、高中畢業前夕先成功奪冠。奪冠後就開始為《週刊Playboy》、《Flash》等雜誌拍攝水著寫真。黎緊7月更會推出首本個人寫真集《內緒》,首次挑戰性感風。

平心而論,「竹内詩乃」好明顯就唔係靠出眾身材而受大家注目,但作為「全日本穿制服最好看的女子」,佢的確係有高校生嗰種清澀、純樸嘅氣質,睇佢啲水著寫真硬係有種「做壞事」嘅感覺——或者就係因為咁所以大家先鍾意?

圖片:takeuchi_shino on Twitter

相學中有云:眼下有痣,桃花旺盛,而對於非常講求人緣嘅藝能界,桃花好亦代表人氣更好如果按照呢個思路,咁今日要介紹嘅呢位「竹內花」理應一入行就大紅大紫。不過事實就唔係咁,係直到近排佢開始轉行水著,露出豐腴 ...
girls
【深夜】美人痣加可愛酒粒 豐腴美人「竹内花」
11 Aug 2022
唔少女士都認為,只要個女仔身材夠大男人就會覺得佢正。但我認為咁樣就未免將男人睇得太過膚淺係,「大」的確係更易得到我哋嘅歡心,但如果只係得某部份「大」,其實並唔能夠滿足我哋。真正嘅「好身材」,係要大得黎 ...
girls
【深夜】奇蹟的黃金比例Body 「名取くるみ」
10 Aug 2022