{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 20 Jun 2022

歷年黎《幪面超人》(俗稱「拉打」) 系列曾經捧紅過唔少日本女星,不過當中大配份都係作為劇集中嘅配角登場,真係有份出演「拉打」角嘅並唔算多。而今日要介紹嘅呢位「井桁弘恵」就係其中一個!

現年25歲嘅井桁弘恵,自小就熱衷於各種課外活動,芭蕾、鋼琴、體操、書法、游水、網球通通都學過,自中學起更加係田徑部成員。但後來媽媽認為井桁弘恵嘅田徑成績其實麻麻地,但外表睇落幾好,於是就說服阿女參加集英社旗下雜誌嘅模特兒招募,更先後兩次帶住井桁弘恵由福岡去到東京試鏡,可惜嘅係兩次都落選。好在試鏡失敗準備返歸之時,佢同媽媽竟然連續兩日喺街上撞到同一個星探,對方都覺得同井桁弘恵好有緣,於是就簽咗佢啦。

近年井桁弘恵最為人熟知嘅工作,就係於《幪面超人Zero-One》飾演「刃唯阿/幪面超人華爾基麗」,雖然唔係史上第一個女性「拉打」,但由於出場時間較早,當時係以「一開始就登場嘅女拉打」作宣傳。劇集播出後佢人氣亦有所提升,更於2020年推出個人寫真展現170cm修長身材。另外值得一提嘅係,佢係日本名校早稻田大學嘅學生,換言之佢唔單止有樣仲有腦!

圖片:igetahiroe23 on IG

講起韓國DJ,大家通常都會第一時間諗起大名鼎鼎嘅DJ Soda,但如果你要我形容,我就會話DJ Soda個樣係會令人聯想起「夜晚」(呢句嘢大家自己理解啦下)。若然你話你鍾意啲充滿陽光感、甚至可以稱為「清純」嘅韓國DJ,咁 ...
girls
【深夜】陽光系韓國DJ 台上台下同樣殺食「DJNari」
05 Aug 2022
相信講起「伊織もえ」,應該都冇咩人係唔識。號稱「世界最強大Cosplayer」嘅佢,於Twitter上有超過110萬追蹤、IG上亦有超過90萬Followers,又不時登上各大雜誌封面、拍攝寫真,同時又會定期打機直播,甚至跨界去演出 ...
girls
【深夜】人氣Coser 伊織もえ的最新性感照
04 Aug 2022