{ SKIP }

POSTED ON 25 Jan 2021

 冬天已經離開,換來嘅係春回大地嘅感覺。唔知呢啲時候大家又會鍾意食咩多呢? 如果係日本菜,相信新鮮嘅食材就絕對包括「蠔」啦。

近日Sen-ryo推出嘅「春之餐目」就分別以「蠔」、「黑糖平政魚」及「赤貝」為主題,並分三個階段,提供一系列變化無窮嘅精緻菜式以供選擇。

而餐目入面亦有多款期間限定嘅食品,好似燒龍蝦配海膽醬、龍蝦海鮮烏冬鍋、板燒牛油廣島蠔,都真係鮮味十足,好岩春天時節食。

講多無謂,睇相先講。

#senryohk #senryoSpring2021 #千両春之餐目 #千両
香港人對「飲茶」絕不陌生,但話就話係「飲茶」,「茶」本身卻從來都唔係大家去飲茶嘅重點,絕大部份人都係為咗啲點心而去。近來開設於中環娛樂行嘅「福和雍」就決定「撥亂反正」,雖然都有提供名廚主理嘅精緻點心, ...
gourmet
【本地美食】茶先係主角 中環港式點心茶館「福和雍」
05 May 2021
疫情影響之下,店鋪租金都略有下調,尤其唔係傳統旺區嘅地段租金就顯得更為吸引,結果就係開始有啲你估唔到嘅店鋪餐廳,進駐啲你估唔到嘅位置。例如來自日本、獨家供應日本小田A4和牛的「和牛燒肉一郎」,就冇揀港島 ...
gourmet
【本地餐廳】全港獨家小田和牛「「和牛燒肉一郎」進駐佐敦
23 Apr 2021