{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 05 Jul 2019
【胖虎唱歌】日本搶購魔音《哆啦A夢》胖虎演唱小喇叭

食腦的商人能夠將庶渣的產品加點創意賣出燒鵝的味道,唔信嗎?一個普通的低級喇叭仔可以點樣經營?如果加上變聲狀置將聲音變調有無得搞?有人說無咩特別姐,那如果是哆啦A夢的埸景,加上胖虎(定技安)站上水管,製成魔音版胖虎演唱造型喇叭呢?這就成功造成日本爆賣搶購的人氣玩意了。無錯日本近日潮興胖虎喇叭,一個普通最低級的喇叭仔連無線功能都無,要接3.5MM輸入,但非常有趣的胖虎造型加上變聲的胖虎魔音,品質能夠維持到部部胖虎喇叭都咁難聽,你見到有無興趣搶一份,港幣100多元送禮神物。要搶的!

 

喇叭外型係參考胖虎站上《哆啦A夢》中公園場景的「水管」上,一睇就仿如現場一樣,作為一個喇叭好簡單就係接線輸入,開關制同大細聲,唯一神勇的是胖虎個頭按下即可展現魔音,任何聲音即時變得低沉走音混濁難聽,如果唔開胖虎功能,其實佢都係一個正常的超平價喇叭的質素。

 



 

行開日本見到一定要買返一兩個,要送禮物,此物最合適!
今次推出嘅「Figuarts ZERO 超激戰 超級撒亞人格比達 - 復活的融合」除咗個名長啲之外,隻Figure本身都比上次出嘅更加吸引!
hobby
【龍珠】Figuart Zero 超激戰 28cm高格比達
03 Jul 2020
但起碼可以確定《Mindhunter》仲未「壽終正寢」
hobby
【Netflix】攝影師透露 《Mindhunter》第三集仍然未定
03 Jul 2020