{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 16 Jul 2019
【特工前傳】新世代特工《皇家特工:第一任務》(The King’s Man)回到初心釋出預告

假如鐵金鋼007係上一個世紀的遺風,咁新世代其實大可以有新選擇,特工都可以迎合新風格,最成功的是《皇家特工》(Kingsman),第一集《皇家特工:間諜密令》非常成功,搞笑加動作,千奇百趣的裝備,暴力卻又多變的風格,下年有得揀必睇最新《皇家特工:第一任務》(The King’s Man),當Kingsman組織回到初心,追溯歷史的前傳,一戰時代也許沒有高科技,卻更有感覺,最新推出預告指出「真正的力量,不是上戰場衝鋒陷陣,真正力量在於真正了解你真正要對抗的人」…簡單一句係咪即「Be water」….2020年必睇作品恐怕又多一套,前傳回到過去合符邏輯來講應該無黑人女星吧!

 

《皇家特工:第一任務》是超好睇的《皇家特工:第一任務》前傳作品,故事背景設定係第一次世界大戰的 20 世紀初年代,講述間諜組織Kingsman最初成立的故事。這部前傳新《The King’s Man》昨晚釋出了第一個官方前導預告。

 

電影演出陣容相當豪華,不僅有飾演《救參 96 小時》的Liam Neeson,有《Harry Potter》系列中飾演 Voldemort的 Ralph Fiennes ,此外也有 Stanley Tucci、Gemma Arterton、Harris Dickinson、Aaron Taylor-Johnson、Daniel Bruhl 及 Rhys Ifans 等人的共同出演,由 Matthew Vaughn 作導演執導本作。

 

據作品簡介:「當史上最殘暴的暴君與犯罪主謀齊聚一堂,密謀策劃一場足以讓世上數百萬人斷命的血腥戰爭時,一位偉大的紳士挺身而出,憑藉著他兒子的幫助、可靠的助手,以及風格極致的裝備,他們將分秒必爭地阻止這場悲劇發生,而這就是『皇家特工』的誕生。」相信像我這樣看過第一集就愛上這部作品的一定非常期待呢套電影新前傳。

 

《The King’s Man》預計於 2020 年 2 月 14 日的情人節檔期登上映。

見唔到可愛狗狗JB了

即刻報名參加啦!
lifestyle
【郵出香港】今年情人節黎個海上浪漫「郵」
20 Jan 2020
如果出世青篇嘅Figure,係根現實比例定原著比例呢?
hobby
符合比例 Banpreto 大空翼景品
21 Jan 2020
「Netflix Chill」字面上係解舒舒服服睇Netflix,但更深層嘅意義係指「借睇Netflix之名上人/約人上你屋企搞嘢」。我唔知你哋係點啦,但呢句嘢對我黎講就只係都市傳聞,反而攬住桶雪櫃睇我又真係試過唔少次。所以比 ...
hobby
Ben & Jerry x Netflix 特別版雪糕 「Netflix & Chill'd」
21 Jan 2020