{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 22 Aug 2019
【運動主打耳機】美國Jaybird推出運動型真無線耳機Jaybird Vista

歸入Logitech 旗下的運動耳機品牌Jaybird一向致力於推動運動,尤其是跑步,日前佢地就舉行新無線耳機產品發佈會,請到一班香港本地的跑手出席推廣運動專用藍芽耳機Jaybird VISTA,多位跑步精英包括長跑夫婦姚潔貞、陳家豪、以及香港馬拉松代表黃芷銦等等一大班本地好手現身支持,Jaybird強於專業運動系列,以運動員作為目標客戶,不過運動範疇好大,人人適合,你睇香港「渣馬」馬拉松比賽幾咁受歡迎就知本地全民愛做運動 (真?)無論你落樓下hea行定跑全馬拉松,用Jaybird Vista做運動配戴同實用性都係優於其他真無線耳機,識得撐香港本土運動員,點都要同你講聲Jaybird加油!

 

美國猶他州作基地的Jaybird Vista真無線耳機同其他眾多的真無線耳機比較有咩特別呢?主要是該廠的運動特性,專門以運動員的生活和需要打造,使用最新JBS1無線技術加上藍芽5.0連接,連接性超強。其特別設計係唔會輕易脫落,帶住跳霹靂舞都唔會甩出來,適合安全地比專業的運動員佩戴。Jaybird Vista包裝盒中有三種矽膠耳塞膠,正是這種SportFit設計的關鍵,加上Vista耳機是完全防擠壓。

 

另一特點是細小,對比起好多真無線耳機,除左運動性強外,Jaybird非常細粒,只有6克重量,配備6毫米發聲單元,耳機盒提供6小時的完全充電回放,以及額外10小時的充電時間。Jaybird廠方更保證,快速的五分鐘“超級充電”快叉提供一小時的播放時間,行路去搭車一段時間已夠快叉用。

 

運動作主力耳機當然防水防汗,防水等級去到IPX7,單耳塞模式代表分別連接,也可以單耳使用。Jaybird有自家應用程式引導您完成藍芽配對,甚至可以為用家提供聽力測試,可住喜好設置個人 Infinite EQ功能。EQ預設有六種不同的聲音的設置 (或可下載更多唔同EQ設置),想要唔同調聲取向可以自行係apps中選擇。以及通過apps設定耳機中間按制有咩作用。

 

 

Jaybird Vista真無線運動耳機剛於香港正式發佈,將會有三種顏色除了黑色外還有--Nimbus Grey和Mineral Blue-兩種美麗版本,係近期最受期待的運動型真無線耳機,預計香港將會於8月29日正式上市推出,而從8月22日到8月29日之間網上可進行預售,預售200隻,所有預售的耳機將會得到著名西洋書法家Wendy幫大家係耳機盒上面簽上你想要刻上的名稱...及送限量Jaybird運動手提袋一個....非常珍貴難得

售價:HKD1499  (發售暫只提供黑色和灰白色耳機)

恭喜拿度再奪年終球王寶座!
hobby
【年終賽】費達拿擊敗祖高域,拿度確認五度成年終球王
15 Nov 2019
【新世代火花】第三代《神探俏嬌娃》改朝換代青春上位 如果你有睇過神探俏嬌娃, 過去你喜唔喜歡呢套電影唔重要,可以肯定一樣嘢世界不停運轉長江後浪推前浪,世界冇可能放棄年輕人,年輕人一定會以新嘅面目擔起 ...
hobby
【新世代火花】第三代《神探俏嬌娃》改朝換代青春上位
15 Nov 2019