{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 17 Sep 2019
新漫畫連載沒有草薙素子的《攻殼機動隊:THE HUMAN ALGORITHM》

各位《攻殼機動隊》的支持者,除左2020年有全新的《攻殼機動隊 SAC_2045》由草薙素子做主角,描述公安 9 課與眾多恐怖份子對抗的故事外,昨日網上又有全新的士郎正宗原作經典科幻漫畫《攻殼機動隊》上線,呢部全新的漫畫《攻殼機動隊:THE HUMAN ALGORITHM》正式開啟連載並且放出左第一話。新作中公安9課依然存在,但草薙素子卻已經消失,會有新的角色登場。免費任你睇,前題係你識唔識日文??

 

 

 

 

《攻殼機動隊:THE HUMAN ALGORITHM》由藤咲淳一所作,故事講述士郎正宗原作《攻殼機動隊1.5》之後的世界,此時原主角草薙素子已經消失,世界依然充滿各種危機,公安9課依然面臨好多難題。關於新漫畫的版本問題,藤咲淳一表示如果按照時間軸序號劃分本作的話,可以定為《攻殼機動隊1.75》版。

 

《THE HUMAN ALGORITHM》已經係COMIC DAYS網上連載,大家可以係網上免費觀看第1話,下一話將在9月30日公開,喜歡《攻殼機動隊》的朋友真係不容錯過啦!

 

官方免費公開第1話:

https://comic-days.com/episode/10834108156659896838

另一大型動畫製作公司「BONES (俗稱骨頭社)」更改咗網站嘅免責聲明,相信為「京阿尼大火」後的影響。
hobby
「京阿尼」大火影響? 《鋼鍊》、《我英》製作社停收提案
05 Jun 2020
【宮崎駿再出發】吉卜力工作室首次用全3D CGI製作新戲《アーヤと魔女》 宮崎駿嘅動畫出名在於全手繪精細玲瓏,如果佢放棄長處改試玩全3D CGI又會有咩化學反應?宮崎駿人老心不老,又再次復出之後,似乎想重新再 ...
hobby
【宮崎駿再出發】吉卜力工作室首次用全3D CGI製作新戲《アーヤと魔女》 ...
05 Jun 2020