{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 20 Sep 2019

祖雲達斯球星C朗拿度作為五屆金球獎得主,係目前世界最出色嘅足球員之一,亦都係眾多球迷嘅超級偶像,唔少人為左一睹佢嘅風采而傾盡一切。

而喺出色嘅表現成就及極受歡迎嘅基礎下,C朗拿度獲得足球圈數一數二嘅收入,令佢生活絕對無憂,亦引來不少人羨慕。

不過原來喺光環背後,34歲嘅C朗拿度已經厭倦而家呢種生活,因為佢覺得鎂光燈令佢嘅生活變得無聊,佢更渴望得到嘅係自由。

C朗表示:「能夠成為報紙及電視台嘅頭條,確實是很好的,但經過左15年,我現在更想要私隱。」

「喺過去10年期間,我已經完全沒有私隱。我無辦法同兒子去公園,因為當我出現嘅時候,球迷就會出現,而我嘅孩子及女朋友就會因此而受驚,這亦都會令我感到緊張。」

「當你喺公眾場合嘅時候,你不能做自己,咁樣是很無聊的,所以我才再次獲得自由。」

在 Instagram 查看這則帖子

Recovery time with love

Cristiano Ronaldo(@cristiano)分享的帖子 於 發佈

無錯!自由係連擁有極多財富嘅C朗拿度都想追求嘅野,當佢失去自由嘅時候,無論佢有多少財產都唔能夠令佢滿足,而呢樣正正就係自由嘅可貴之處。

以作品計銷售量比起第二至第十名加埋都多
hobby
日漫上半年銷售榜 《鬼滅之刃》包辦頭十九名
29 May 2020
【朱克伯格!服務大家】Facebook望搵到方法香港共存配合適應國安法 Facebook行政總裁朱克伯格被人問到香港問題時就話,佢正密切留意中美呢一場全球範圍嘅意識形態抗爭(battle of ideas),希望自己Facebook可以 ...
hobby
【朱克伯格!服務大家】Facebook望搵到方法香港共存配合適應國安法 ...
29 May 2020