{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 24 May 2021

喺《Iron Man》飾演「Pepper Potts(小辣椒)」嘅美國女星Gwyneth Paltrow,其自家生活品牌Goop周不時就會推出一啲奇怪產品。繼「陰道能量石」同「防心靈吸血鬼噴霧」後,近期就出咗一款名為「我的陰道味(This Smells Like My Vagina)」香氛蠟燭,唔知各位係出於好奇定係特別喜好,上架短短幾個鐘就賣晒。不過最近就有買家反映蠟燭會爆炸,起訴Goop並要求賠償500萬美元。

dailymail報導,美國德州一名48歲男子Colby Watson,點著「我的陰道味」香氛蠟燭唔夠3個鐘就發生爆炸,搞到成間房都係煙,裝著蠟燭嘅玻璃杯雖然冇爛到,但就成個燒到燶晒。Colby Watson表示爆炸燒爛咗佢成個床頭櫃,認為蠟燭設計或製造有缺陷,對買家構成安全威脅,隨即告上法庭要求Goop賠償500萬美元。

(圖片截自:dailymail

雖然Goop網站上有警告蠟燭唔可以燃點超過2小時,並要求蠟燭遠離易燃物件。但Colby Watson同佢嘅律師就認為標示警告性不足,並冇提及蠟燭長時間燃點,可能對用家造成嚴重傷害,至於邊個先啱就留返畀法官審啦。

相信大家都會好奇呢件香氛蠟燭究竟係咩味,《Jimmy Kimmel Live》主持人就曾經邀請過Gwyneth Paltrow上節目,並即場開箱佢件得意之作。Jimmy索咗幾索之後,就失望咁話蠟燭好香,有一種好有男性氣息嘅木味。Gwyneth Paltrow就尷尬回應件蠟燭不竟唔可以真係似陰道嘅氣味,只係希望提醒女生們要自信。換言之,「陰道味香氛蠟燭」只不過係一個噱頭。

資料來源:dailymail

自從Johnny Depp數年前捲入家暴風波,荷里活片商就紛紛同佢割席,令佢先後失去多個角色,當中就包括後來由丹麥演員Mads Mikkelson繼任、於《Fantastic Beasts》系列中嘅「Grindelwald (葛林戴華德)」一角。 不過自從 ...
hobby
【影視】Mads Mikkelsen暗示JD或回歸《Fantastic Beast》系列 「我都係Fans」
16 Aug 2022
Amber Heard早前輸咗與前夫Johnny Depp之間嘅誹謗案,而唔少人都認為佢輸嘅其中一個原因,係因為律師團隊表現不濟,當時網民甚至嘲諷佢哋係「淘寶律師」,與代表JD大放異彩嘅Camille Vasquez形成強烈對比。而近日AH ...
hobby
【AH】Amber Heard換走「淘寶律師」專家指為聰明舉動
16 Aug 2022