{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 24 Jun 2021

由於疫情關係,大家都只能夠留港活動,長期留在家真係好難頂,可以嘅話多啲出外人都精神啲。而接觸大自然就更加能夠令人心情舒暢,有咩屈結都盡量嘗試釋放。

近日PMQ就有一個「我地之間」繪本展,主題為大自然,入面精選左70多本來自歐美、日本、韓國等地嘅繪本,透過「我地相遇」、「我地相知」、「我地相惜」三大主題分類,讓人在繪本閱讀入面,感受一下大自然嘅美,以及讓你有機會重新思考大自然同你嘅關係。

從「相遇」── 地球與人類初見,結伴同行;

至「相知」── 兩者共同見證城市璀璨的燈火,同時思考與自然共存的平衡點;

到「相惜」── 一同瞥見大自然的光影舞動,體會地球的美麗。

唔好以為繪本只係岩小朋友睇,繪本嘅感染力,唔單止係故事內容本身,多角度平面創作及編輯、創意裝幀設計、紙本材質及型態,都可以帶比你與別不同嘅閱讀體驗,未試過不妨去行下試下啦。

活動資訊

日期:2021年7月3日至8月1日 

時間:11:00 am 至 7:00 pm

地點:PMQ元創方,A座7樓S710-S711室

費用:免費

近日解放軍海軍首位女艦長韋慧曉帶領導中國新型彈驅逐艦紹興艦完成海上實戰化訓練,技驚四座,女艦長出類拔萃十年軍族火速上位,實力傲視同群引發網民激節讚歎,網友整理過女艦長神奇頂級超卓履歷後更是五體投地!韋 ...
hobby
【巾幗不讓鬚眉】解放軍首位女艦長韋慧曉強大崛起十年從軍傳奇震驚海外
26 May 2022
Join唔Join好?
hobby
【電玩】全新PlayStation Plus會員服務,大量Game下載!
26 May 2022