{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 19 Jan 2022

情人節仲有唔夠1個月,你搵到你嘅伴侶未呢? 有嘅就要煩疫情之下可以點慶祝,無嘅就諗下點先有,或者可以參考下以下嘅資料。

旨在撮合認真關係嘅 Coffee Meets Bagel 近日就進行左最新問卷調查,深入探討港人對約會、建立關係及尋找伴侶必備嘅條件,結果發現原來大家嘅擇偶清單都好長!香港年輕單身一族(18至25歲)尋找理想對象時,會考量超過20項必備條件及必定不能具備嘅地雷。不過調查結果卻顯示,無論清單有幾多條件,戀愛經歷會不斷影響我地對關係嘅睇法,人們對伴侶嘅需求亦會隨住時間不斷改變。

根據研究顯示,其實97%港人現時嘅伴侶並不符合佢地單身時訂立嘅理想擇偶條件。而事實上,每5名蜜運中嘅女性,有4位嘅伴侶只符合一半或以下嘅理想擇偶條件。雖然如此,但好多人卻因此對關係感到更滿足。

呢個結果實在係令人出乎意料,但同時值得一眾單身貴族諗諗點樣先最真正適合自己嘅理想伴侶。

嗱!留意啦,其中研究入面部份擇偶必要條件:

- 清新口氣係女性擇偶嘅首要條件

- 長腿只排喺男性重視的十大外表特質排行榜第9位

- 整齊眉毛好緊要!同時登上男性及女性重視嘅十大外表特質排行榜

- 超過一半男性及女性受訪者表示會因為約會對象太凌亂而拒絕對方

近日解放軍海軍首位女艦長韋慧曉帶領導中國新型彈驅逐艦紹興艦完成海上實戰化訓練,技驚四座,女艦長出類拔萃十年軍族火速上位,實力傲視同群引發網民激節讚歎,網友整理過女艦長神奇頂級超卓履歷後更是五體投地!韋 ...
hobby
【巾幗不讓鬚眉】解放軍首位女艦長韋慧曉強大崛起十年從軍傳奇震驚海外
26 May 2022
Join唔Join好?
hobby
【電玩】全新PlayStation Plus會員服務,大量Game下載!
26 May 2022