{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 30 Mar 2022
【令人興奮系列】日本Cheerio汽水機三月推出「焦糖爆谷味汽水」

日本好多創意口味,三月份最新就推出左焦糖爆谷味汽水。一種非常奇怪又瘋狂的味道,黑暗中重溫電影院狂食焦糖爆谷的感覺!東京Cheerio Japan的自動飲品機向來多不同的有趣飲料,今個月推出令人興奮系列的第二彈「焦糖爆谷味汽水」,第一彈已完結係「台灣古早味蛋糕汽水」,之前仲有韓國泡菜味汽水都係不容忽視大作,他日再踏上日本國土旅行會唔會想挑戰一下!?


Twitter上對呢種奇怪飲品的評價係“一種奇怪而神秘的飲料”。Cheerio Japan公司飲品向來有趣,主打作1986年起推出係外國都好紅的超生命體碳酸飲料Lifeguard。顧名思義,新作係一種叫做焦糖焦糖爆谷口味碳酸飲料超級限量產品。如果你係自動售賣機見到「焦糖爆谷味汽水」有三種包裝設計,飲品味道很微妙,如果有時間有空間應該如紅酒一般倒出來用紅酒杯聞下焦糖爆谷香味,陣陣燒焦的焦糖的甜味 ,有古早電影院的情懷!鐘意食焦糖爆谷的你一定會滿意!聽講味道相當令人驚喜,有濃烈焦糖味,行過路過見到汽水機有絕對要買返兩三枝自用兼送禮!



極權國家為咗「維護國家安全」,有時係會做出啲令人難以理解嘅行為。就好似因為入侵烏克蘭而被西方國家制裁嘅俄羅斯咁,早前就因為「反擊」而禁止國民使用IG、FB等「西方國家平台」。而一名IG上有超過50萬Fans嘅俄羅 ...
hobby
【國家安全】俄19歲時尚網紅因用IG 面臨6年監禁
23 Sep 2022
Johnny Depp於早前與前妻Amber Heard嘅誹謗案中大獲全勝,其代表律師、才貌雙全嘅Camille Vasquez因而爆紅,二人亦同時傳出緋聞,不過女方就曾否認傳聞。而據《US Weekly》報導,JD嘅新女友,的確係佢嘅代表律師,不 ...
hobby
【影視】Johnny Depp被爆與代表律師拍拖 但唔係你諗緊嗰個
23 Sep 2022