{ SKIP }
圖:互聯網
POSTED ON 15 Feb 2024

運動品牌PUMA即日起至2月28日為大家在旺角THE FOREST帶來PUMA NITRO LAB,讓大眾探究PUMA專利的氮氣跑鞋科技。而日前PUMA更邀得香港首席百米女飛人及大專紀錄保持者梁筠宜、香港隊男子110米欄運動員梅政揚及香港隊代表足球員潘沛軒於旺角鬧市試跑約3公里,親身體驗NITRO帶來嘅「高效回彈」、「絕佳緩震」和「極致輕盈」。

作為自2021年就穿起Velocity系列嘅梁筠宜,她表示:「比賽我當然會穿釘鞋,但平日不同練習我都會穿上 Velocity NITRO,前兩代已經相當不錯,想不到第三代Velocity NITRO3的回彈力更強,且具備強大緩震功能。另外今代鞋領以泡棉加強,更舒適貼腳,同時提升靈活度,令我可以無負擔全速前進!」

而對於日常於跑步機上及球場進行跑步訓練嘅香港足球代表潘沛軒來說,Velocity NITRO 3足已應付不同路面的需要,其中PUMAGRIP帶來極強抓地力,令跑手無懼邁步向前。潘沛軒表示:「足球運動員平日需進行好多跑步訓練,無論係速度課及耐力課,一對Velocity NITRO 3足以應付所需,而且綽綽有餘,令我跑得更快更靈活,把握每次進攻機會。」

黎緊世界各地各項大型馬拉松相繼展開,唔知你有無參加呢? 如果你仲未有一隊適合自己嘅跑鞋,就記得親身去試清楚,因為跑鞋對跑手黎講等同對腳嘅生命,一定要小心揀選!

故事背景將設定在原劇之後,講述一班全新超能力者覺醒嘅過程。
hobby
【影視】經典美劇《Heroes》宣布重啟!主創Tim Kring回歸執筆劇本
15 Apr 2024
《忍者龜》事隔近十年再度翻拍真人版電影,今次仲會以R級規格製作!
hobby
【影視】派拉蒙宣布開拍「忍者龜」R級真人版電影《最後的浪人》
15 Apr 2024