{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 24 Oct 2021

四年一度嘅世界盃,明年就會再次上演,地點為阿拉伯國家之一嘅卡塔爾,同時呢次世界盃亦都係疫情之後首次舉辦的,究竟情況會係點呢?

雖然疫情之下,卡塔爾世界盃應該都會嚴重缺少觀眾,但係亦無阻佢地背後擁有「無限金錢」嘅大水喉。近日,卡塔爾世界盃足委就宣佈,已經同「萬人迷」碧咸「咸爺」簽約,佢將會成為今次世界盃嘅指定代言人,而費用高達1.5億英鎊!

有媒體就指,咸爺其實早於今月月初已經親自飛抵卡塔爾,並對今次世界嘅球場進行視察,並與當地嘅一啲政要、足委嘅人會面。

擁有咸爺加盟,相信今次卡塔爾世界盃嘅號召力應該會大幅增加,不過就算今次旅行或入場人場唔多,對卡塔爾都無咩大影響嘅,佢地擁有咁多石油及天然氣呢啲根本唔至在啦。

「做運動對健康有益」呢個常識大家都知,甚至有人認為越做得多運動、身體就會越好。但日本《讀賣新聞》報導,其實每日做10分鐘左右肌肉訓練就已經能夠顯著減低健康風險,而且做得多仲有反效果! 據日本《 ...
sports
【研究】日研究指每週肌肉訓練超過140分鐘 死亡風險反而增加
03 May 2022
72歲嘅雲爺爺出山了!
sports
【法甲】PSG有意邀雲爺爺出山取代李安納度
25 Apr 2022