{ SKIP }
文:MenClub 史提芬  圖:互聯網
POSTED ON 16 Nov 2023

早排木村拓哉過完佢51歲生日,兩位女兒就係社交媒體上發佈爸爸木村慶祝生日嘅相,當中仲包括爸爸木村同媽媽工藤靜香一齊慶祝生日嘅畫面,打破早前嘅婚變傳聞。

 

而木村拓哉身為一代潮流 Icon,品味受唔少人認可,好多fans睇木村新相嘅同時,亦都會留意下佢私底下到底著啲咩上身,而喺一張同工藤靜香嘅合照之中,木村就戴上一隻平價電子錶,即刻引嚟唔少人嘅注意!

喺一張同工藤靜香嘅合照之中,木村身穿一件簡約灰色Tee,傻氣All Back發現,戴著自己有份代言嘅 Ray Ban 太陽眼鏡,佬味十足。不過一眾網民喺留意木村相入面嘅造型時,意外地發現佢手上戴著嘅電子錶,價錢平到連平民都買得起?

木村手上呢隻電子錶係來自美國品牌 NIXON 嘅「siren」系列作品,售價約日幣15,000,即係大約770港紙左右。「siren」係一款智慧型手錶,結合咗不鏽鋼錶殼同超柔軟矽膠錶帶,防水又襟戴,難怪木去渡假時會戴住呢款手錶。

雖然木村拓哉係出席公開場合時,經常會戴上價值數十萬甚至數百萬嘅名錶,但係私底下去海灘度假時,就戴著一隻具防水功能嘅電子錶,考慮功能性多於彰顯身份地位,再一次證明木村拓哉強烈忠於自我嘅衣著之道,難怪多年來木村拓哉的潮流 Icon 地位依然屹立不倒。

為紀念《哥斯拉》首部電影上映70周年,最近官方宣布同日本品牌Uniqlo合作,推出5款聯乘T-Shirt,除咗最新嘅《哥斯拉-1.0》之外,平成同昭和時代嘅哥斯拉作品都有份! ... ... ...
style
【穿搭】UNIQLO x《哥斯拉》70周年聯乘T-Shirt將於10月登場
18 Jul 2024
在剛過去的星期六上演了溫布頓網球公開賽女單決賽,當中最矚目的就是有著「精靈女神」之稱的 Anya Taylor Joy 與老公一起牽手亮相,實在是羨煞旁人,而與此同時,Anya Taylor Joy 也因為她當天的造型,而引起了網民 ...
style
Anya Taylor Joy 去看溫網女單決賽時,竟手捧著一隻金絲雀?
16 Jul 2024