{ SKIP }
文:MenClub 史提芬  
POSTED ON 20 Feb 2024

回想起10年前,余文樂人氣一時無兩,不論喺娛樂圈定還是時裝界都擁有巨大號召力,而佢當時創立嘅品牌 Madness 亦因而大受歡迎,唔少粉絲同潮人都特登排隊購買 Madness 嘅單品,不過到咗十年後嘅今日,大家係咪都逐漸遺忘咗「Madness 」呢個名?

為慶祝 Madness 踏入十週年,早排余文樂喺東京舉辦咗為期11日嘅 Pop Up Store,唔單止推出十週年限定單品,仲邀請咗一班日本明星級設計師包括熊谷隆志、三原康裕、瀧澤伸介同本間永一郎等人出席 Pop Up Store Party,場面非常墟冚!

係 Madness 十週年,今次品牌搵嚟一眾友好日本品牌及創意單位好似 WHITE MOUNTAINEERING、LARRY SMITH、BOWWOW 等聯乘合作,藉著雙方嘅設計語言相結合,碰撞出一份新創意來。而唔少聯乘單品亦都喺短時間內售罄。

係現今瞬息萬變嘅世代,一個品牌能夠踏入10週年嘅里程碑,並唔係一件易事。 比起十年前啱啱成立時嘅設計,唔知你覺得今時今日嘅Madness,係不斷進步定還是原地踏步?

層層疊玩得多了,可是你有見過一個價值過萬港元的層層疊嗎?最近日本品牌 Hender Scheme 就推出了一個索價 1437 美元(約 $11219港元)的「Leather Tower Game」層層疊,驚人的價格令其成為話題之作,話說回來,到底 ...
style
這個層層疊索價 1437 美元?!Hender Scheme 推出的「皮革層層疊」 到底貴在哪裏?
28 May 2024
早陣子我們 Menclub 曾經為大家報導 Neighborhood 主理人瀧澤伸介在Instagram上張貼了一張球鞋照片,而這雙球鞋正正是在2004年發布的 Neighborhood X Adidas Superstar 鞋款,馬上就勾起不少人的回憶,而這雙聯名鞋 ...
style
這聯名有勾起你的回憶嗎:Neighborhood X Adidas Superstar「Cement Gray」 升級改造 20 年前的經典之作!
27 May 2024