{ SKIP }
文:MenClub 路易斯  
POSTED ON 12 Feb 2019

早前三星宣布咗將會喺220日於美國三藩市舉行Samsung Galaxy Unpacked 2019」發布會,其中最受注目嘅產品相信就係全功能版摺疊智能手機!日前三星喺YouTubeTwitter發布最新摺疊手機嘅預告,仲指出「The future of mobile will unfold on February 20, 2019」,相信摺疊手機鐵定會喺220日面世。

目前大家對三星摺疊智能手機嘅資訊唔多,而三星喺去年11月舉行嘅開發者大會中,三星資深副總裁Justin Denison喺西裝袋內拎出一款可摺疊智能手機原型,呢原型機打開後有一個7.3吋大嘅螢幕,但摺疊後就只有4.58吋,同普通智能手機Size差唔多。

另外,「Samsung Galaxy Unpacked 2019」發布會除咗有摺疊智能手機,預計三星仲會推出5款型號嘅Galaxy S10系列電話,據了解當中包括S10 LiteS10 EdgeS10 PlusS10 5G版本等5個型號,螢幕Size涵蓋5.8寸、6.1寸、6.4寸、 6.7寸等。

來源:MacRumors

「獲得」官媒標籤嘅,有中國政府控制嘅新華社及央視,另外俄羅斯控制的Sputnik及RT、以及伊朗國營電視台亦在名單之中。
tech
防外國勢力影響大選 Facebook推出「官媒標籤」
05 Jun 2020
RX100系列自從第三代就一直用向上反芒設計,vlogger要加外置咪非常不方便,不單要另購配件,而且使用極不方便,加上RX100系列的價錢非常貴族,要跟主打vlogger市場的Canon G7XIII競爭,就要大幅度降價,結果,就有了 ...
tech
Alex Ng - 想強攻Vlogger市場,Sony ZV-1掂嗎?
03 Jun 2020