{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 29 Jun 2016
今日最爆嘅新聞都可以話係著名Coser御伽ねこむ宣佈同漫畫家藤島康介奉子成婚。OK,今時今日奉子成婚都唔算係啲咩新鮮事啦,但話哂男方比起女方要大31歲,真真正正生得出佢有突。再加上御伽ねこむ除咗Cosplay,仲有參與攝影、電視劇、舞台劇等等,絕對唔係一個寂寂無名嘅人物,所以就咁受著目啦!


御伽ねこむ本名奧山美都輝,2012年開始Cosplay生涯,2013年底首次登上《週刊Playboy》,之後就於2014年開始寫真生涯,擁有J Cup上圍嘅佢瞬間就成為「少少肥多多趣」嘅代表,仲可停以各種Cosplay造型登上雜誌封面。當中最令人印象深刻嘅,相信就係《在地下城尋求邂逅是否搞錯了什麼》入面紅極一時嘅赫斯提亞啦!


之於1964年出世嘅藤島康介,下個禮拜就已經52歲。曾經畫出《幸運女神》、《逮捕令》等作品嘅佢係遊戲《Black Rose Valkyrie》嘅人設,而御伽就聱演其中一位角色。相信二人就係因為呢個機會而認識。


御伽喺公告就話自己黎緊會好好養育小朋友,但亦會以「媽媽級Cosplayer」嘅身份而努力落去。講起近排唔知點解又唱起年輕媽媽風…今年只有20歲嘅御伽生埋仔休養埋再出返黎都係得廿一、二歲,好似仲有排玩喎!唔知佢生完BB身材會唔會走樣,定係「百尺竿頭更進一步」呢?


我會用神部美咲,黎話畀大家知,戰鬥力高嘅女仔都可以有美感嘅!
girls
【日本美女】格鬥美女 「神部美咲」
03 Jul 2020
就連「丹爺」Dan Bilzerian都曾經攬住——真係攬住」——佢四圍去
girls
【美女】加勒比美人 「Leidy Amelia」
02 Jul 2020