{ SKIP }
文:MenClub William
POSTED ON 23 May 2017
中環又有新場!今次呢間開喺雲咸街嘅Runway Hong Kong,酒吧少有地用航空做主題,裝修就圍繞1950年代嘅航空公司,復古味濃,入到去就見銀色金屬結構、螺旋槳、皮革、原木,仲有飛機窗同機翼,飛機元素完全合晒題。





環境夠玩味,食物飲品好唔好食先係見真章。主牆壁掛有好搶眼嘅世界地圖,有LED燈點亮嘅主要城市,Runway 供應嘅食物就係來自當中城市,菜式橫跨8個國家,越南、泰國、土耳其、新加坡等等。



代表香港嘅招牌雞尾酒The Pearl Harbour,啟發自香港著名甜品「楊枝甘露」,以Nusa Cana island、芒果、柚子、冧酒和提拉米蘇糖漿調製,加上西米和灑上可可於杯緣而成。


嗜甜者不妨食Booming Coconut Pudding with Chia Seeds and Truffle Ice Cream,以椰子殼盛載的有機布丁。

以醃蔬菜、是拉差蛋黃醬的Chicken Bahn Mi,味道豐富,又有越南風味。

鍾意辛辣味嘅話,就唔好錯過招牌菜Crispy White Fish Fillet,配搭生菜包,平衡辣味。




Runway Hong Kong

地址:中環雲咸街75-77號嘉兆商業大廈地下

電話:2827 9022

營業時間:3:00pm – 2:00am(星期日至二 ); 3:00pm – 4:00am(星期三至六)

「大富翁」陪伴著大家成長,遊戲無分國界、老少咸宜,多年來推出不同版本亦成為世界上最受歡迎的家庭遊戲品牌之一!今個夏天「大富翁」更跳岀棋盤聯成帝京酒店花月庭推岀大富翁自助晚餐,令大家大飽口福之餘又能重拾 ...
gourmet
【食得嘅大富翁】大富翁跳岀棋盤聯成帝京酒店推岀主題自助晚餐 ... ...
08 Aug 2019
在現今這個千變萬化的時代裹,能堅守不變的傳統,可以話極為珍貴。就如Brooks Brothers和Mortons The Steakhouse,兩個截然不同的品牌,卻有著承傳美國文化和堅守傳統的相同核心價值。而今個夏季兩個經典品牌更破天 ...
gourmet
【Brooks Brothers X Morton’s The Steakhouse】品質傳統時尚的牛扒盛宴 ... ... ...
26 Jul 2019