{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 30 Mar 2022

Dyson 相信唔少人都對呢個品牌熟悉不過,好似吸塵機、風筒、無葉風扇等,身邊都總有人會用,其科技帶來嘅方便有用開嘅人相信已經體驗過。而原來呢間公司除左電器之外,竟然仲有賣食品,都真係唔佢唔到。

唔係近日香港一家大型連鎖超市city’super引入,都真係唔知原來Dyson旗下係有一支食品團隊 - Dyson Farming。今次黎到香港嘅係Dyson專營嘅牛肉羊肉呂牌,當中配合其公司出色嘅高科技技術管理,好似使用唔同類型嘅機械人、視覺傳感、能源存儲等,以最高規格去飼養動物。

配合高科技管理,Dyson Farming有效咁記錄、追蹤每隻動物嘅生長情況,並為其肉質進行監測,以確保出來嘅肉品達到最佳狀態,同時農場亦會確保自身對環境有幾大影響,最終令到現時成功做到碳中和嘅效果,實在係難得嘅動物農場唔破壞環境。

日本和牛、澳洲和牛就食得多,下次可以同朋友講,我今晚食Dyson牛肉啦,肯定你個朋友聽完都一頭霧水呀。

天時暑熱,有時的確會令人失去胃口,就算要食都會選擇清爽開胃的食物。但若然你與我一樣無肉不歡,而且熱愛日本和牛的話,又有冇唔膩口嘅選擇?位於銅鑼灣的N.I.C.E Yakiniku Fine Wine,可能就係一個好選擇啦。 ...
gourmet
【本地美食】不膩口的日本和牛 銅鑼灣高級燒肉店「N.I.C.E.」
14 Jul 2022
香港嘅茶記文化,一字寄之曰:快!而當中嘅佼佼者當然係「澳牛」嘅光速餐,甚至唔少遊客都會特登去體驗一下。但原來「光速餐」並唔係香港獨有,日本福岡縣「Mr.George 東合川店」明明係間漢堡扒店,但一樣可以做到30 ...
gourmet
【日本】日本版澳牛光速餐 漢堡扒店30秒上菜
03 May 2022