{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 09 Nov 2018

好朋友當然係身邊最親嘅人之一,但係正所請唔熟唔食,做得好朋友又點會唔玩下你,特別係機會突如期來的出現~哈哈!

日前,黎自英格蘭低組別球隊蘭卡斯特城嘅一名球員Tom Preston不幸腳踝受傷,而佢第一時間就用Whatsapp去詢問球隊嘅治療師,以舒緩自己受傷嘅情況。點知好死唔死,Preston竟然Send錯訊息比自己嘅隊友Rob Wilson,呢位好隊友見機不可失,就起左一個壞念頭向Preston進行惡作劇。

Preston首先同「治療師」Wilson說出自己受傷嘅情況,而Wilson亦做戲做全套,先好好心咁慰問一下Preston,其後就開始佢嘅惡作劇,佢叫Preston放一塊牛扒到自己腳踝受傷的位置,因為咁樣做可以大大減輕疼痛及腫脹。

不過,Preston家中並無牛扒,所以佢就用左一包冰左嘅青豆進行冰敷,然後影相比「治療師」Wilson睇。

可惜Wilson並唔肯放過Preston,佢強熱建議Preston一定要用牛扒敷傷處,並且要係最級的牛扒,因為咁樣將有效提升康復功效,佢更揚言球隊會為佢呢塊牛扒「埋單」。對此Preston不虞有詐,真係叫左爸爸去為自己買一塊牛扒,並放喺自己嘅腳踝上。

其後Preston將牛扒放在腳踝上嘅相片Send去自己球隊嘅Whatsapp Group,表示自己已經盡力去康復。眼見呢位傻隊友真係中招,一班隊友喺Whatsapp Group入面真係繼續做戲,表示敷牛扒係最好嘅方法。

大佬,呢單野都真係笑死我阿媽個仔。

【音響藝術】日本相架式歌詞喇叭Lyric Speaker Canvas 如果你家或辦公室需要一個型格,有格調高雅裝飾而你又自問是音樂人,介紹返一個超正的日本另類無線喇叭Lyric Speaker Canvas,一如其名,產品係一個無 ...
hobby
【音響藝術】日本相架式歌詞喇叭Lyric Speaker Canvas
16 Nov 2018
【影音討論】如何選擇合適的無線喇叭 如何選擇合適的無線喇叭 作為一個音響發燒友,自然對無線的喇叭抱有偏見,無線等同音質的妥協,要考慮音質優先,一定唔會玩無線,不過世界的潮流已經改變,無線喇叭的易用 ...
hobby
【影音討論】如何選擇合適的無線喇叭
16 Nov 2018