{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 21 Jun 2019

《寵物小精靈》有唔少人氣角色,除咗比卡超、伊貝、傻鴨、車厘龜、小火龍、奇異種子之外,大大份又懶洋洋嘅卡比獸都係大熱小精靈之一,萌爆嘅卡比獸仲曾經出過唔少商品,當中以任天堂早幾年出嘅1.5米高卡比獸公仔最為經典!咁大隻卡比獸公仔係就係好得意,不過得個擺字又唔多實用,如果轉做梳化又點睇呢?

日本梳化廠商cellutane最近就出咗款「卡比獸梳化」,又大又軟嘅「卡比獸梳化」包你一坐落去就唔想起返身,cellutane仲好貼心出埋款精靈球踏座,可以畀你擺埋對腳上去舒舒服服咁伸展下。

不過大家唔好睇呢個「卡比獸梳化」大大份就以為佢好重好難搬開打掃,呢款梳化其中一個賣點就係輕,就算係女仔都好容易搬郁佢。

目前呢款「卡比獸梳化」售價約24800日元左右,如果鍾意嘅話可以上cellutane官網睇睇!

希望費達拿新一年可以再次反彈啦!
hobby
【戰鬥到底】38歲費達拿計劃出戰2020東京奧運及法網
22 Oct 2019
想提升電腦CAS播歌的重播效果,坊間有推出一些USB手指般的濾波過濾裝置,近年大行其道降噪之餘提升音質,日本Pioneer都推出相關產品,稱為DRESSING系列 ... ...
hobby
日本Pioneer濾波USB一指插入CAS聽歌即時舒服哂APS-DR012
22 Oct 2019