{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 21 Jun 2019

《寵物小精靈》有唔少人氣角色,除咗比卡超、伊貝、傻鴨、車厘龜、小火龍、奇異種子之外,大大份又懶洋洋嘅卡比獸都係大熱小精靈之一,萌爆嘅卡比獸仲曾經出過唔少商品,當中以任天堂早幾年出嘅1.5米高卡比獸公仔最為經典!咁大隻卡比獸公仔係就係好得意,不過得個擺字又唔多實用,如果轉做梳化又點睇呢?

日本梳化廠商cellutane最近就出咗款「卡比獸梳化」,又大又軟嘅「卡比獸梳化」包你一坐落去就唔想起返身,cellutane仲好貼心出埋款精靈球踏座,可以畀你擺埋對腳上去舒舒服服咁伸展下。

不過大家唔好睇呢個「卡比獸梳化」大大份就以為佢好重好難搬開打掃,呢款梳化其中一個賣點就係輕,就算係女仔都好容易搬郁佢。

目前呢款「卡比獸梳化」售價約24800日元左右,如果鍾意嘅話可以上cellutane官網睇睇!

另一大型動畫製作公司「BONES (俗稱骨頭社)」更改咗網站嘅免責聲明,相信為「京阿尼大火」後的影響。
hobby
「京阿尼」大火影響? 《鋼鍊》、《我英》製作社停收提案
05 Jun 2020
【宮崎駿再出發】吉卜力工作室首次用全3D CGI製作新戲《アーヤと魔女》 宮崎駿嘅動畫出名在於全手繪精細玲瓏,如果佢放棄長處改試玩全3D CGI又會有咩化學反應?宮崎駿人老心不老,又再次復出之後,似乎想重新再 ...
hobby
【宮崎駿再出發】吉卜力工作室首次用全3D CGI製作新戲《アーヤと魔女》 ...
05 Jun 2020