{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 22 Aug 2019
【暗黑公主】當世界全面腐壞迪士尼不是樂園公主屍變...

世界腐敗通街斬人虐待老人的事無日無之,我們的眼光角度已經無法再歡欣快活,天真無邪一去不返,即使係迪士尼也不再是樂園,美國有人將迪士尼公主暗黑化,迎接一個全民喪屍的恐怖國度,生活還是要過,但你以為能夠回到當時?可能你是活在全新的暗黑世界當中,睇下你還認得幾多位天真的迪士尼公主?

 

美國創作人Jeffrey Thomas 以扭曲的公主為題,創作出一系列大家耳熟能詳卻又陌生可怕的迪士尼公主,到底係話好適合當下世代還是說太過駭人聽聞?又大家認到幾多位公主?當全部迪士尼公主都變哂質全部喪屍化,你以為你可以返工放工繼續你的刻板生活?

近來特別「紅」的木蘭可能是第一批變喪屍的公主!

我都係公主

另一大型動畫製作公司「BONES (俗稱骨頭社)」更改咗網站嘅免責聲明,相信為「京阿尼大火」後的影響。
hobby
「京阿尼」大火影響? 《鋼鍊》、《我英》製作社停收提案
05 Jun 2020
【宮崎駿再出發】吉卜力工作室首次用全3D CGI製作新戲《アーヤと魔女》 宮崎駿嘅動畫出名在於全手繪精細玲瓏,如果佢放棄長處改試玩全3D CGI又會有咩化學反應?宮崎駿人老心不老,又再次復出之後,似乎想重新再 ...
hobby
【宮崎駿再出發】吉卜力工作室首次用全3D CGI製作新戲《アーヤと魔女》 ...
05 Jun 2020