{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 22 Aug 2019
【暗黑公主】當世界全面腐壞迪士尼不是樂園公主屍變...

世界腐敗通街斬人虐待老人的事無日無之,我們的眼光角度已經無法再歡欣快活,天真無邪一去不返,即使係迪士尼也不再是樂園,美國有人將迪士尼公主暗黑化,迎接一個全民喪屍的恐怖國度,生活還是要過,但你以為能夠回到當時?可能你是活在全新的暗黑世界當中,睇下你還認得幾多位天真的迪士尼公主?

 

美國創作人Jeffrey Thomas 以扭曲的公主為題,創作出一系列大家耳熟能詳卻又陌生可怕的迪士尼公主,到底係話好適合當下世代還是說太過駭人聽聞?又大家認到幾多位公主?當全部迪士尼公主都變哂質全部喪屍化,你以為你可以返工放工繼續你的刻板生活?

近來特別「紅」的木蘭可能是第一批變喪屍的公主!

我都係公主

千幾蚊玩番舊Game...當係懷舊又值唔值呢?
hobby
【懷舊一試】新機重玩經典舊Game - Analogue Pocket
21 Oct 2019
年年渣馬,萬人空巷,跑步始終是同自己鬥的運動,每次刷新PB都會興奮到瞓唔著,之但是,若果而家同你講,之前成為人類史上第一個於兩小時內完成全馬的的肯尼亞人Eliud Kipchoge,其實是由團隊精心打造的一場「戲」, ...
hobby
玄火 - 團隊製造的馬拉松「人類極限」
21 Oct 2019