{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 23 Jun 2022

早前以為Elon Musk已經基本上成功收購Twitter,但最終臨面一腳又出現變數。不過Twitter董事會近日一致建議股東投票通過Musk 嘅440億美元收購計劃,同時建議股東同意Twitter向參與收購交易嘅管理人員支付報酬。

據最新嘅消息指,Twitter董事會認為Musk嘅交易對股東都係公平的,並且係有利的,如果交易成功的話,股東每股將可以獲得15.22美元。而董事會希望股東可以支持呢個決定,並投票通過決議,但一旦知道票數唔足夠的話,董事會可以決定將投票延後。

目前Twitter嘅股價都受到收購風聲帶動,股價接近升到39美元,但距離Musk希望收購Twitter嘅54.2美元好似都仲差好遠,不過Musk仍然表示非常希望可以收購到Twitter,但究竟最終係咪成事就要再等下啦。

極權國家為咗「維護國家安全」,有時係會做出啲令人難以理解嘅行為。就好似因為入侵烏克蘭而被西方國家制裁嘅俄羅斯咁,早前就因為「反擊」而禁止國民使用IG、FB等「西方國家平台」。而一名IG上有超過50萬Fans嘅俄羅 ...
hobby
【國家安全】俄19歲時尚網紅因用IG 面臨6年監禁
23 Sep 2022
Johnny Depp於早前與前妻Amber Heard嘅誹謗案中大獲全勝,其代表律師、才貌雙全嘅Camille Vasquez因而爆紅,二人亦同時傳出緋聞,不過女方就曾否認傳聞。而據《US Weekly》報導,JD嘅新女友,的確係佢嘅代表律師,不 ...
hobby
【影視】Johnny Depp被爆與代表律師拍拖 但唔係你諗緊嗰個
23 Sep 2022