{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 16 Aug 2019
一間屋最重要嘅傢私係咩?答案好明顯係張床,唔單止因為睡眠估咗你人生三份一時間(如果你咁好彩每晚都瞓到8個鐘),更重要係依家就算唔瞓,你都好可能會喺床上度過:玩電話、睇書、用電腦、睇Netflix,全部都係非常適合撻喺張床到做。問題係你張床究竟識唔識合你從事以上嘅活動?

咁你就需要呢張由HiInteriors出嘅HiBed。第一眼望落去最顯眼嘅當然佢充滿未來感、同相當蝦你樓底嘅床架,實際上佢其實係一張Smart Bed,床尾有個投影幕再加投影機,兩側有夜燈、床頂有閱讀燈,仲收埋咗張工作檯仔(你要拎黎做飯檯都可以),張床仲內置鬧鐘,換言之你除咗去廁所同食飯,成日留喺張床到都絕對冇問題,再換言之有咗呢張床,你間屋就唔需要分客廳飯廳書房睡房,仲唔係「窩床」!

至於售價,暫時係未公佈嘅,不過就睇同廠出、基本上係高級版HiBed嘅HiCan起步價要36000歐元,呢張HiBed都唔平得去邊啦!
在炎熱的天氣下,添置衣着也離不開tee這等basic wear。但在人類面臨「過度購買」,製造大量多餘的污染的過後,會否停下來想一想?一直關注氣候變化問題的美國Patagonia,首度用再生有機棉推出Regenerative Organic C ...
style
【盡地球公民責任】Patagonia ROC再生有機棉Tee系列
05 Jun 2020
另一大型動畫製作公司「BONES (俗稱骨頭社)」更改咗網站嘅免責聲明,相信為「京阿尼大火」後的影響。
hobby
「京阿尼」大火影響? 《鋼鍊》、《我英》製作社停收提案
05 Jun 2020