{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  圖:互聯網
POSTED ON 04 Jul 2019

以往大家見到嘅動漫卡通波鞋,通常都係artist嘅custom made作品。但自上年9月,adidas正式與「東映動畫株式会社」合作,推出 adidas Originals x 《龍珠Z》聯乘系列,在social media引起強烈嘅回響。結果今年adidas就食過翻尋味,搵來另一套人氣卡通動畫《Naruto 狐忍》坐陣!

今次首先曝光嘅鞋款就係以Naruto女角春野櫻為靈感嘅adidas波鞋,以PureBOOST跑鞋為藍本加上春野櫻專屬配色,好唔好睇就見仁見智。相信Naruto迷會更加期待嗚門及佐助嘅鞋款到底係點。

如果可以的話,最想有畑鹿驚版本!

全賴雙方匪而所思的友好關系,以及 Nike 的全新自定義平台 "Nike By You”,才能成事。
style
【丹寧上腳】Nike 與 Levi's 推出"Levi's By You" 自定義球鞋系列 ...
20 Aug 2019
自Sacai在2014年與Nike建立合作關係以來,雙方關係不知不覺已走到第5個年頭。由設計師阿部千登勢(Chitose Abe)擅長運動服裝和高級時裝的混搭風格,幾年來一直非常亮眼,但真正的引爆話題,始終都係靠hero item「波 ...
style
【記得Mark實】Sacai x Nike FW2019系列 9.12正式發售
19 Aug 2019