{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 17 Jul 2019

傳統品牌想年輕化,係人都知要向social media埋手。但係咪出兩個post,貼兩張靚女相就work?梗係唔係啦!好似7月頭上映嘅NETFLIX人氣劇集《Stranger Things》Season 3,戲中嘅服飾是戲服團隊與Levi’s合作設計,直接將服飾變成文化輸出,呢一招可謂非常成功。而將於NETFLIX上映嘅西班牙劇集《LA CASA DE PAPEL》(紙鈔屋),就搵來DIESEL合作,為劇中角色製作主要服飾裝,究竟今次又會唔會引起話題呢?

西班牙劇集《LA CASA DE PAPEL》(紙鈔屋)第三篇將於7月19日在NETFLIX播放,在劇集中最標誌性的Jumpsuit外套及部份服飾設計,就是DIESEL設計團隊為劇集詮譯,與現今流行文化及戲中的美學融合起來。


由以往大家只將焦點放在電影,到近年網絡劇集的興起,反成為潮流主導的話題,亦讓大家對劇集的要求越來越高,包括整套戲的美學,服裝及造型等。

此外,今次DIESEL亦以為《LA CASA DE PAPEL》推出一個capsule系列,將劇中的面具、字體及色調放在sweater、tee之中。這個系列將於7月19日起在 DIESEL 全球店鋪,及 diesel.com 同步推出。

成立於1975年的西班牙leisure鞋牌Camper,品牌風格從來不踏上正規返工皮鞋一路,一直向時裝玩味發展。而品牌於1988年時已大玩左右鴛鴦腳的Twins系列。向來鴛鴦腳這種顛覆精神好睇唔好食,但在Camper 30多年的拿捏, ...
style
【強烈不對稱】Camper「Rainbow Racing」賽車色FW19登場
16 Aug 2019
可能你會覺得將腕錶變成陀錶,實在係多舊魚。但復古風格素來就係講有型,多於實際用途。今鋪 Porter Classic為Apple Watch設計出古董味濃的純銀Case,配埋條純銀鈕扣銀鏈,真係時光倒流70年! 關於Porte ...
style
【古典紳士專用!】Porter Classic 推出925 純銀Apple Watch陀錶Case
16 Aug 2019