{ SKIP }
文:MenClub 史提芬  
POSTED ON 07 Dec 2023

近年英國經典鞋履品牌 Clarks 為咗年輕化,於是揾嚟好似 Stussy、Supreme、Neighborhood、Ronnie Fieg 等不同嘅創意單位同品牌 Crossover,而 Clarks 最新嘅Crossover 對象.....竟然係Pokemon?

今次 Clarks Originals 同 Pokémon 推出了合作款「Torhill Explorer」,並以 Clarks 嘅經典鞋款「Torhill」作為藍本,並融入四隻標誌性嘅 Pokemon-小火龍、奇異種子、車厘龜同比卡超嘅代表性顏色,為原本散發著復古味嘅「Torhill」鞋款添上一份活潑感!

今次 Clarks Originals 同 Pokémon 合作嘅「Torhill Explorer」唔單止有小火龍、奇異種子、車厘龜同比卡超分別代表嘅紅、綠、藍、黃四種 Colourful 嘅顏色,而且鞋舌同鞋身仲有小精靈復古遊戲風格嘅像素刺繡,設計誠意十足,各位《Pokemon》Fans 又點可以錯過呢?

早前 Supreme 推出與 Nike 的新聯乘合作,推出黑色版本的 Air Max Dn 跑鞋款,成功掀起不少話題,而誰不知原來這系列的聯乘鞋款還有另一個銀色配色。 可能大家不知道,Air Max DN 乃是 Nike 新推 ...
style
Supreme X Air Max DN 新配色曝光,新作有沒有讓你想起經典的「銀子彈」?
23 Feb 2024
隨著陳冠希回歸 Adidas ,他手下品牌 Clot 與 Adidas 的聯乘合作一浪接一浪!而這次 Clot 與 Adidas 萬眾矚目的聯乘合作,就再度選取經典的 Superstar 鞋款為主角。 其實 Clot 與 Adidas 兩者已有 ...
style
將 Superstar 精緻化!Clot 聯乘 Adidas 的 Superstar 新作再創經典
21 Feb 2024