{ SKIP }
文:MenClub 軾條鉄  
POSTED ON 16 Aug 2019

成立於1975年的西班牙leisure鞋牌Camper,品牌風格從來不踏上正規返工皮鞋一路,一直向時裝玩味發展。而品牌於1988年時已大玩左右鴛鴦腳的Twins系列。向來鴛鴦腳這種顛覆精神好睇唔好食,但在Camper 30多年的拿捏,已經成為標誌性的設計。今個秋冬2019,Camper就以「Rainbow Racing」,即賽車場上的七彩色調為概念,並放在不對稱的「Twins」Camper之上!

在男裝方面,今次Camper選來闊身楦的Drift、Oruga和Trisha,原本classic皮鞋,但在色tone調整後,變成了運動型外觀的leisure皮鞋。


以黑色及米色鞋身為主,在其他細節位撞上一些出位顏色,以乎合「Rainbow Racing」的概念。


CAMPER 銅鑼灣加寧街1號 2342 5983
數吓手指,下個月就係新年啦。除咗可以放返幾日假休息,最緊要就喺「送舊迎新」,畀個機會自己買新衫。一眾品牌當然唔執輸出返套新年系列賺返筆啦,Nike都唔例外推農曆新年版新鞋。 提到中秋就會諗起月 ...
style
【農曆新年】Nike 出新鞋以「炮仗」迎新年
15 Jan 2021
講到出Collab,Gucci選擇嘅合作對象就次次都令人意想不到。 今年年初合作Disney出米奇老鼠系列嘅時候已經非常出奇,點知Gucci最近竟然出咗經典卡通《多啦A夢》嘅合作系列。 ... ... ... ... ... ... ...
style
【時尚】名牌卡通公仔?Gucci x 多啦A夢、Pokemon Go
31 Dec 2020