{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 08 Nov 2021

時尚界嘅合作往往都令人意想不到,繼今年6月BALENCIAGA x SONY Playstation聯乘後,最近就有傳正值品牌100周年之際嘅GUCCI,似乎即將同另一個遊戲機品牌XBOX聯乘...唔知幾時到任天堂呢?

日前XBOX官方Twitter突然出咗一則貼文表示:「Saying 'GG' at the end of every game will never go out of fashion(遊戲結束嗰陣講GG永遠都唔會過時)」,起初網民們對呢句說話都冇太大反應,直到GUCCI留言表示「We couldn't agree more(不能同意更多)」,隨即引起大家猜測兩大品牌係咪要即將合作,事關「GG」標誌同時係GUCCI一個具代表性嘅符號。

跟住網上就瘋傳一張疑似雙方聯乘產品嘅照片,可以見到綠色嘅GUCCI x XBOX聯乘LOGO印咗喺係一個皮革標籤上。雖然雙方尚未證實有關消息,但考慮到GUCCI近年曾經同THE NORTH FACE、POKEMON以及哆啦A夢合作,推出一系列充滿玩味嘅聯乘產品,所以今次會同XBOX跨界合作都唔出奇,敬請大家拭目以待!

【金像獎】 第四十二屆香港電影金像獎頒獎典禮在昨晚盛大落幕,當中最具受注目的人物,就莫過於是劉嘉玲女士-她不僅在替丈夫梁朝偉在拿到最佳男主角獎項所發表的感言惹起了爭議,而且出席金像獎上戴上的「龍蝦頸鏈 ...
style
【金像獎】劉嘉玲在金像獎上穿戴的「龍蝦配飾」, 原來也是出自名師之手?
15 Apr 2024
近期 Nike 動作多多,較早期先是在Air Max Day 發佈了日常全新的 Air Max 鞋款「NIKE AIR MAX DN」,及後再重啟「Mamba Day」,再度推出三雙經典的Kobe 鞋款,不過,最能引起筆者注意的新聞,就必定是與紐約品牌 BOD ...
style
Bode 聯乘 Nike:將這雙差點讓人遺忘的經典 Nike 鞋款 Astro Grabber 再次發揚光大!
12 Apr 2024